رشته مهندسی ایمنی صنعتی
مژده سلطانی2024-07-31T13:25:49+03:30معرفی رشته مهندسی ایمنی صنعتی
در زمینه بهداشت صنعتی، بررسی و اندازهگیری سر و صدا و تجزیه و تحلیل و کنترل آن در محیط کارهای مختلف، بررسی و اندازهگیری ارتعاشات وارد بر انسان و دستگاهها و تجزیه و تحلیل و کنترل آن، بررسی و اندازهگیری روشنایی و تجزیه و طراحی آن در محیط کار، بررسی و اندازهگیری نقشهای گرمایی وارد بر انسان و تجزیه و تحلیل و کنترل آنها در محیط کار در حیطه فعالیت دانش آموختگان رشته ایمنی صنعتی است.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته ایمنی صنعتی
- گرایش حفاظت فنی: (مهندسی شیمی- ایمنی و حفاظت)
شاخه ایمنی و حفاظت یكی از دوره های عالی فنی و مهندسی می باشد كه هدف آن تربیت متخصصان ایمنی و حفاظت (افراد، دستگاه ها، محیط كار و محیط زیست) در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و پلیمر است .
- گرایش بازرسی فنی: (مهندسی شیمی- بازرسی فنی)
هدف این رشتهتربیت متخصص در زمینه بازرسی فنی (دستگاه ها، ماشین آلات تاسیسات برقی و مکانیکی) در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و پلیمر می باشد.
در حال حاضر فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ایمنی صنعتی با رعایت ضوابط می توانند در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت HSE در دانشگاه های وزارت بهداشت و وزارت علوم به ادامه تحصیل بپردازند. از طرفی رشته ایمنی در راه آهن (کارشناسی ارشد)، سلامت در حوادث و بلایا (کارشناسی ارشد)، سلامت در بلایا و فوریت ها (دکتری)، مهندسی ایمنی راه و ترابری (کارشناسی ارشد)، مهندسی سوانح (دکتری) و … نیز در کشور دایر می باشد. در برخی مواقع نظر به اینکه در حال حاضر مقطع دکتری رشته HSE در کشور دایر نمی باشد، فارغ التحصیلان مقطع ارشد HSE برای ادامه تحصیل در دوره دکتری، رشته محیط زیست را انتخاب می نمایند.
آینده شغلی و بازار کار رشته ایمنی صنعتی
در کل، اکثر مراکز صنعتی مانند ذوب آهن، آلومینیوم سازی، پتروشیمی، صنایع خودروسازی، هواپیمایی، راه آهن، مترو و هر مرکز فعالیت اقتصادی (خصوصی یا دولتی) می تواند به نوعی بازار کار این رشته محسوب شود.
این افراد می توانند در سمت های مختلف سازمانی (کارشناس، سرپرست و مدیر) مشغول به کار شوند و همچنین میتوانند بعنوان کارشناس فنی، برنامهریز، مدیر یا کارشناس کنترل پروژه، کارشناس تضمین کیفیت، ، مدیر کارخانه و غیره کار کنند.
دیدگاهتان را بنویسید