نام و نام خانوادگی:سحر موسوی
عنوان پایان نامه: به کار گیری یادگیری ماشین تحت نظارت به منظور بهبود کیفیت سرویس در شبکه 5G
رشته تحصیلی:مهندسی کامیپوتر -شبکههای کامیپوتری
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر احمد یوسفی
چکیده:
به پنجمین نسل از فناوریهای سلولی، ارتباطات همراه 5G گفته می شود. شبکه های 5G به طور گسترده با سه ویژگی منحصر به فرد مشخص می شوند: اتصال همه جانبه، تاخیر بسیار کم و انتقال دادهها با سرعت فوق العاده بالا. چالشهای موجود در شبکه های 5G عبارتند از: اطمینان از عملکرد شبکه، کیفیت خدمات مورد نیاز از جمله خدمات، ارتباطات انواع ماشین، پهنای باند پیشرفته موبایل، ارتباطات با قابلیت اعتماد بالا با تاخیر کم.
زمینه های یادگیری ماشین در تکنولوژیهای ارتباطات قابل پیاده سازی هستند. در معماری مطرح شده در این پژوهش، یک مکانیسم اطمینان QOS مبتنی بر یادگیری نظارت شده برای شبکه های 5G ارائه شده است.
در این پژوهش ابتدا انواع درختهای برای یادگیری سیستم مورد بررسی قرار گرفته است که نتیجه آن بدین صورت است که درخت c4.5 بهترین پاسخ را در مقایسه با بقیه ی درختها دارد.
در بررسی دادههای شبکه های مختلف به این نتیجه رسیدیم که در شبکه های غیرپویا سرعت بسیار کمی دارد. برای حل این مشکل، درخت تصمیم را با الگوریتم ژنتیک ادغام نمودیم که منجر به تولید نتایج مطلوبی گردید.
روش پیشنهادی در پنج مرحله کار خود را انجام میدهد: 1) داده های شبکه جمع آوری میشوند. 2) این داده ها به کمک درخت تصمیم c4.5 بررسی شده و فیلدی که باید پیش بینی شوند، پیش بینی میشوند. 3) داده های جمع آوری شده و داده هایی که قبلا در الگوریتم ژنتیک بررسی شده اند (در تعریف الگوریتم ژنتیک این داده ها والدها هستند) در کنار هم مجموعه داده هایی را تشکیل میدهند که در این مرحله بررسی میشوند. 4) داده های انتخاب شده در مرحله 3 به عنوان ورودی برای عملیات جهش وارد الگوریتم ژنتیک میشوند. 5) در این مرحله از بین فرزندان تولید شده در مرحله 4، به صورت تصادفی مواردی انتخاب شده، وارد درخت c4.5 میشوند و عملیات یادگیری این درخت انجام میشود. 6) داده های وارد شده برای مرحله بعد نگهداری میشوند (در مرحله 3 به عنوان والد استفاده میشود).
نتایج بدست آمده از شبیه سازی انجام شده بیانگر این موضوع است که ادغام الگوریتم ژنتیک و درخت c4.5 باعث شده است که عملیات یادگیری با سرعت بیشتری انجام شود و به تبع آن پیش بینی با دقت بیشتری انجام شود. مقایسه روش پیشنهادی با CART، CHAID انجام شده است که نتایج بدست آمده از مقایسات انجام شده نشان داده است که روش پیشنهادی توانسته عملکرد بهتری را به نسبت دو روش CART، CHAID بدست بیاورد.
کلیدواژه:
شبکه های 5G، یادگیری ماشین، ناهنجاریهای QOS، الگوریتم ژنتیک، درخت تصمیم