رشته مدیریت صنعتی

معرفی رشته مدیریت صنعتی

صنعت یکی از ارکان مهم اقتصاد یک کشور است و با توجه به شرایط کنونی، ارتقاء صنایع کشور بسیار اهمیت دارد. رشته مدیریت صنعتی برای تربیت مدیران نیروی انسانی سازمان های صنعتی به وجود آمده است و دارای سه بعد فنی و تکنیکی، مالی، رفتاری و اجتماعی است. مدیریت صنعتی بیشتر در دو بُعد مالی و رفتاری فعالیت می­کند و نظریه های مدیریت و مهارت های لازم مدیریتی در محیط های صنعتی را به دانشجویان می آموزد.

ضرورت و اهمیت رشته مدیریت صنعتی با توجه به نکات زیر به خوبی آشکار می شود.

۱- آشفتگی و نابسامانی در بسیاری از موسسات بازرگانی و تولیدی عموماً ناشی از عدم وجود اصول مدیریت و یا عدم رعایت این اصول است.

۲- آموزش صحیح مدیریت می تواند در بهبود کلی جامعه به طرق زیر موثر باشد:

• شناخت مشکلات اقتصادی و بازرگانی جامعه و کوشش در رفع آن.
  • آگاهی از آخرین پیشرفت­های دانش مدیریت و کاربرد آن براساس نیازهای جامعه و احتراز از تقلید صرف

ادامه تحصیل در رشته مدیریت صنعتی

گرایش‌های گوناگون رشته مدیریت صنعتی در مقاطع بالاتر عبارتند از :

• گرایش تحقیق در عملیات: شناخت دقیق عملیاتی که در واحدهای مختلف تولیدی، بازرگانی و خدماتی صورت می‌گیرد و تلاش جهت یافتن بهترین شیوه‌های انجام کار و تصمیم‌گیری جهت افزایش بهره‌وری و کارایی آن‌ها
  • تولید و عملیات: آشنایی با انواع سیستم‌های تولیدی و مباحث مربوطه و مدیریت بهینه تولید
  • مدیریت عملکرد: مدیریت عملکرد واحدهای مختلف کسب و کار و پرداختن به مسائلی مانند بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد، مدیریت منابع انسانی عملکرد محور و غیره
  • مدیریت زنجیره تامین: مدیریت تامین و کانال‌های توزیع مواد اولیه و محصولات، مدیریت زنجیره ارزش و غیره
  • مدیریت کیفیت و بهره‌وری: بررسی و مدیریت کیفیت و تعالی سازمانی، تجزیه و تحلیل و بهبود بهره‌وری سازمان و غیره
  • مدیریت پروژه: بهبود مدیریت پروژه‌ها، کنترل و زمانبندی پروژه‌ها، مدیریت و رهبری ریسک و هزینه پروژه‌ها و غیره، مهندسی مالی و مدیریت مالی و اقتصادی

آینده شغلی و بازار کار رشته مدیریت صنعتی

بازار کار رشته مدیریت صنعتی از آن جایی خوب است که با بسیاری از رشته های مدیریتی همپوشانی دارد و فارغ التحصیلان رشته مدیریت صنعتی فارغ از تخصص خود می­ توانند در هرجایی که به مدیر نیاز است، مشغول به کار شوند. دانش آموختگان رشته مدیریت صنعتی می توانند در بخش های مختلف سازمان­ ها نظیر مدیریت واحدهای صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ از جمله کارخانجات، کارگاه‌ها، شرکت‌ها و …، مدیریت و کنترل پروژه ، مدیریت، برنامه‌ریزی و کنترل موجودی‌ها ، مدیریت و کارشناسی کنترل کیفیت ، کارآفرینی و موارد بازاریابی، استراتژی، منابع انسانی، مالی و غیره استارتاپ‌ها ، تحلیل مالی و اقتصادی قبل از پروژه، حین پروژه، تولید و غیره ، مدیریت، برنامه‌‌ریزی و کنترل تولید مشغول به کار شوند. همچنین آن­­ها می­توانند در مشاغلی چون کارشناس بیمه ، کارشناس تحقیقات بازار ، کارشناس گمرک ، حسابدار، مدیر روابط عمومی ، ارمند بانک و کارشناس یا مدیر آموزش استخدام شوند.