شماره دانشجویی : 93131005
نام و نام خانوادگی : محمدصادق طناب تاب زاده
عنوان پایان نامه : جداسازی رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین از گیاه چغندر قرمز توسط کیتوسان استخراج شده از ضایعات میگو
رشته تحصیلی : مهندسی شیمی – جداسازی
مقطع تحصیلی : کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما : دکتر وحید جوان بخت
چکیده : افزایش سریع استفاده از رنگهای شیمیایی در صنایع غذایی اثرات مضر آن ها بر کیفیت مواد غذایی و سلامت انسان ها، منجر به وضع قوانین زیادی در استفاده از آن ها شده است. استفاده از رنگ هاي طبیعی علیرغم ثبات و قدرت رنگی کمتر نسبت به رنگ هاي مصنوعی به دلیل مطمئن تر بودن و داشتن ارزش غذایی و عدم اثرات مسمومیت زایی آن ها ترجیح داده می شوند. یکی از منابع طبیعی، رنگ طبیعی چغندر قرمز است که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد رادیکال، محافظت کبدی وخواص ضد سرطانی دارد. کیتوسان مشتق استیل زدایی شده کیتین بوده که به طور طبیعی فراوان ترین موکوپلی ساکارید موجود در پوسته سخت پوستان، حشرات و قارچ ها است. کیتوسان به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فردی همچون سمی نبودن، تجزیه پذیری و زیست سازگاری به طور گسترده در زمینه های مختلفی همچون تصفیه آب و فاضلاب، صنایع غذایی، پزشکی، صنایع بهداشتی و آرایشی، بیوتکنولوژی و کشاورزی کاربرد دارد. هدف از این پژوهش استخراج جاذب کیتوسانی از ضایعات میگو طی فرآیندهای پروتئین زدایی، معدنی زدایی و تبدیل کیتین به کیتوسان و سپس استفاده از آن به عنوان استخراج کننده رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین از گیاه چغندر قرمز است. بازدهی وزنی استخراج کیتوسان از ضایعات میگو 25 درصد و درجه استیل زدایی آن 49 درصد بدست آمد. بهینه سازی فرآیند جداسازی رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین از گیاه چغندر قرمز توسط کیتوسان به وسیله طراحی آزمایش به روش طرح مرکب مرکزی انجام شد. آزمایشات تاثیر pH ، مقدار جاذب (کیتوسان) و غلظت های مختلف محلول چغندر قرمز روی جداسازی رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین توسط نرم افزار 7.0.0Design Expert مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد جداسازی رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین با افزایش pH و مقدار جاذب جداسازی کاهش و با افزایش غلظت محلول چغندر قرمز جداسازی افزایش یافت. پارامترهای بهینه در سیستم برای pH، دوز جاذب و غلظت اولیه محلول چغندر قرمز در محدوده 12/5 ، 02/0 و42/131 به ترتیب برای رنگدانه بتاسیانین و 47/5 ، 01/0 و 71/112 به ترتیب برای رنگدانه بتازانتین و همچنین برای مخلوط هر دو رنگدانه 96/3 ، 02/0 و 89/135 به ترتیب بدست آمد. می توان ازکیتوسان استخراج شده از ضایعات میگو جاذبی مناسب و قابل دسترس برای جداسازی رنگدانه های بتاسیانین و بتازانتین ارائه نمود.
کلمات کلیدی : چغندر قرمز، کیتوسان، رنگدانه بتاسیانین، رنگدانه بتازانتین، ضایعات میگو
تاریخ دفاع : 1395
- صفحه اصلی
- درباره دانشگاه
- مقاطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- آموزش زبان انگلیسی
- زیست شناسی سلولی و ملکولی
- زیست فناوری گرایش میکروبی
- مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری
- مهندسی برق گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک
- مهندسی برق گرایش کنترل
- مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک
- مهندسی مکاترونیک
- مهندسی شیمی گرایش فرآیندهای جداسازی
- مهندسی شیمی گرایش طراحی فرآیند
- مهندسی شیمی گرایش نانوفناوری
- مهندسی معدن گرایش اکتشاف موادمعدنی
کارشناسی پیوسته
کارشناسی پیوسته
کارشناسی ناپیوسته
کاردانی
- كامپيوتر – نرم افزار کامپیوتر
- حسابداری
- صنايع شيميايی
- امور اداری
- الكترونيك عمومی
کاردانی فنی عملیات پتروشیمی
کاردان فنی برق
- کارشناسی ارشد
ریاست
- حوزه ریاست
- حراست
- هیأت امناء
- روابط عمومی
- هیأت رئیسه
- شورای موسسه
- دفتر ریاست
طرح و برنامه
بورس و گزینش هیات علمی
دفتر فنی و حقوقی
معاونت ها
- معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
- اداره کل آموزش
- تحصیلات تکمیلی
- مرکز آموزش های مجازی
- مرکز آموزش های کوتاه مدت
کمیسیون بررسی موارد خاص
چارت سازمانی
- معاونت پژوهشی و فناوری
مطالعات و ارتباطات
همکاری های علمی و ارتباط با صنعت
مطالعات و فعالیت های پژوهشی
منابع علمی و اطلاع رسانی
کتابخانه و منابع علمی
مرکز اسناد و مدرک علمی
چاپ، انتشارات و مجلات
- معاونت پشتیبانی
- امور مالی
- امور اداری
- خدمات عمومی
قوانین و دستور العمل ها
دانستنی های سازمانی
- فناوری اطلاعات
چارت سازمانی
- معاونت فرهنگی دانشجویی
امور فرهنگی
- کانون های فرهنگی و هنری
- انجمن های علمی و صنفی
امور دانشجویان شاهد و ایثارگر
بسیج دانشجویی
هلال احمر
امور دانشجویی
رفاه و خدمات دانشجویی
فوق برنامه
- امور مشاوره
- معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
- سامانه آموزش
- تحصیلات تکمیلی
- اداره آموزش
- امور مالی
- حساب کاربری
-