کارشناسی پیوسته مهندسی برق
– مقدمه :
در اجرای اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از جمله بند «ب» اصل دوم و بندهای 3 و 13 اصل سوم و ایجاد شرایط تحقق بند 4 همین اصل و نیز اجرای اصل سی ام و بند 7 اصل چهل و سوم و ایجاد شرایط تحقق بندهای 8 و 9 این اصل و اصول دیگر و با توجه به گسترش روز افزون دانش و کاربرد مهندسی برق در زمینه های الکترونیک ، مخابرات ، قدرت و کنترل در زندگی بشر، پس از بررسی و مطالعه پیشرفتها و نیازهای کشور ، دوره کارشناسی مهندسی برق با مشخصات زیر تدوین شده است:
– تعریف و هدف :
دوره کارشناسی مهندسی برق یکی از مجموعه های آموزش عالی در زمینه فنی و مهندسی بوده و هدف آن تربیت افراد مستعدی است که بتوانند با آگاهی علمی و فنی کافی از عهده وظایف طراحی، بهره برداری و توسعه، نظارت، مدیریت و نگهداری از سیستم های الکتریکی در زمینه های مرتبط برآیند و آماده تحصیل در مقاطع بالاتر باشند. بر همین مبنا برنامه درسی دوره مرکب از دروس نظری، آزمایشگاهی، کارگاهی و کارآموزی و پروژه است.
– نقش و توانایی :
فارغ التحصیلان این دوره آمادگی و مهارت های زیر را بدست خواهند آورد:
– مهارت کافی در شناخت، نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهره برداری سیستم ها و کنترل و اجرای پروژه ها در گرایش مربوطه به ویژه بصورت گروهی
– فراگیری مستمر، شناسائی و بهره برداری تکنولوژی های جدید، به ویژه فناوری اطلاعات، و ارزیابی آنها بمنظور کاربرد در طرح و توسعه و نوآوری
– شرکت در پروژه های صنعتی، تحقیقاتی و بررسی های فنی در زمینه گرایش تخصصی
– کسب توانایی های لازم جهت تجزیه و تحلیل سیستم ها و طراحی آن
– مسئولیت پذیری، علاقمندی به پیشرفت حرفه ای، استقبال از رقابت سالم، برخورداری از وجدان کاری و مهارت های ارتباطی، گفتاری، نوشتاری و رفتاری
– برخورداری از مکارم و فضایل انسانی و کسب درک صحیح از امور فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و احساس مسئولیت در قبال آنها
– ضرورت و اهمیت :
تربیت کارشناسان مهندسی برق با توجه به موارد زیر روشن است:
– گسترش و نفوذ روزافزون فناوری و دانش مهندسی برق در ابعاد صنعتی، تولیدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی و لزوم نوآوری و به روزرسانی آنها جهت ارتقاء کیفی و توسعه توانایی بهره برداری از مواهب و استعداد ها در این زمینه ها
– لزوم همگامی با پیشرفت های جهانی در این حیطه ها
– طول دوره و شکل نظام :
طول متوسط این دوره 4 سال می باشد و برنامه های درسی آن برای 8 ترم برنامه ریزی می شود. طول هر ترم 16 هفته آموزش کامل است. مدت هر واحد برای درس نظری 16، عملی و آزمایشگاهی اصلی و تخصصی 34، کارگاهی 51 و کارآموزی 150 ساعت است. همچنین برای دروس نظری غیرعمومی، برگزاری کلاس تمرین تا سقف یک سوم واحد درس مجاز می باشد.
– واحدهای درسی :
تعداد کل واحدهای درسی، آزمایشگاهی و کارگاهی این مجموعه، بر اساس معیار ها و مقررات وزارت، شامل انسجام، پیوستگی، تعادل، انعطاف پذیری، مهارت افزایی، و همچنین تحلیل برنامه های مشابه در برخی از دانشگاههای مشهور دنیا، 146 و به تفکیک زیر است:
– پیش دانشگاهی 6 واحد
– عمومی 22 واحد
– پایه 27 واحد
– تخصصی 53 واحد
– اختیاری 35 واحد
-پروژه 3 واحد
– کارآموزی 3 واحد (بدون احتساب در واحد و معدل)
کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای الکترونیک کاربردی
– مقدمه :
این برنامه براساس چهار چوب اصلی آموزشهای علمی کاربردی گروه هشتم شورای عالی برنامهریزی و بر مبنای آموزشهای علمی کاربردی طراحی و تدوین شده است. کارشناسان علمی کاربردی با تکنولوژی فردی است که دانش و مهارتهای فنیوحرفهای را بر اساس نیازهای شغلی خاص، به صورت حرفهای به منظور اجرای فعالیت در طرحهای صنعتی فرا گرفته باشد.
– تعریف و هدف :
هدف این برنامه تربیت کارشناس علمی – کاربردی در رشته الکترونیک است که اطلاعات و مهارتهای کافی در زمینه نظری و عملی مشاغل مرتبط با الکترونیک را کسب مینماید.
– اهمیت و ضرورت دوره :
پیشرفت علم الکترونیک سبب رشد سریع تکنولوژی و توسعه کشورهای صنعتی گردیده است. تدریجاً سیستمهای الکترونیک جایگزین سیستمهای قدیمی ما میشود و کمبود متخصص در این زمینه قطعاً در راهاندازی و نگهداری و کنترل دستگاهها اثر منفی خواهد گذاشت. از این لحاظ است که تربیت نیروی انسانی کارآمد در صنایع امری ضروری به نظر میرسد.
– مشاغل فارغالتحصیلان :
کارشناس ابزار دقیق
کارشناس سیستمهای کنترل رایانهای
کارشناس سیستمهای الکترونیکی
– نقش و توانایی :
فارغالتحصیلان قادر به انجام امور زیر میباشند:
کار با سیستمهای میکرو پرسسوری و کنترل صنعتی
تجزیه و تحلیل مدارهای الکترونیکی
شناخت و کاربرد مدارهای مجتمع و منابع تغذیه
شناخت مدارهای مخابراتی و خطوط انتقال
برنامهسازی به یکی از زبانهای برنامهنویسی
– ضوابط و شرایط ورودیها :
فارغالتحصیلان دورههای کاردانی در رشته و گرایشهای الکترونیک- رادیو تلویزیون- مخابرات الکترونیک صنعتی، و گروه برق و الکترونیک
قبولی در آزمون سراسری
داشتن شرایط عمومی
تبصره: قبولشدگان ملزم به گذراندن دروس جبرانی میباشند (به تشخیص مجری)
– طول دوره و شکل نظام :
حداقل طول دوره در این مجموعه 2 سال است و برنامههای درسی آن در 4 نیمسال برنامهریزی شده است، طول هر نیمسال 17 هفته آموزش کامل است. زمان هر واحد نظری 17 ساعت، آزمایشگاهی 34 ساعت و کارگاهی 51 ساعت در طول نیمسال است. (ساعات دروس آزمایشگاهی و کارگاهی یک واحدی میتواند به ترتیب تا 51 و 68 ساعت افزایش یابد.)
تعداد کل واحدهای درس این مجموعه بشرح زیر است:
دروس عمومی 9 واحد
دروس پایه 13 واحد
دروس اصلی 19 واحد
دروس تخصصی 29 واحد
جمع کل واحد 70 واحد