نام و نام خانوادگی: امیر جعفر علی پوده
عنوان پایان نامه: مدلسازی تصفیه هیدروژنی برش میانی نفت سفید (ترکیباتC10-C13) به روش جزء حقیقی
رشته تحصیلی: مهندسی شیمی – جداسازی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر جواد اسمعیلی
چکیده: با توجه به اهمیت فرایند تصفیه هیدروژنی در افزایش بهره وری از برشهای تقطیر میانی و بهبود کیفیت سوخت، در این پژوهش یک مدل ریاضی برای فرآیند تصفیه هیدروژنی خوراک واحد ۲۰۰ مجتمع LAB اصفهان انجام شده است. در این مدل با استفاده از روش اجزاء حقیقی بر اساس داده های ASTM D86 خوراک واحد صنعتی بدست آمده، لیست اجزاء حقیقی اولیه و همچنین شبکه واکنشی شامل واکنشهای هیدروژن دهی به آروماتیکها و گوگردزدائی تعیین شده است. با تعیین سینیتک واکنشها و همچنین معادلات انتقال جرم بین سه فاز گاز، مایع و جامد به همراه روابط مورد نیاز مدل ریاضی کامل شد. به کمک دادههای تجربی بدست آمده از آزمون ASTM D86 خروجی واحد، مدل مورد ارزیابی قرار گرفت و صحت آن تأیید شد. با استفاده از مدل ریاضی ارائه و ارزیابی شده، کسر مولی ترکیبات شرکت کننده در واکنش در طول فرآیند نشان داده شد.
در ادامه با استفاده از مدل، اثر پارامترهای دما فرآیند، فشار راکتور و زمان ماند روی واکنشهای تصفیه هیدروژنی بررسی گردید. نتایج نشان دادند که با افزایش دما سرعت واکنش ترکیبات آروماتیک و بنزوتیوفن افزایش ولی سرعت واکنش متیل بنزوتیوفن و دی متیل بنزوتیوفن کاهش یافته است. همچنین نشان داده شد که اثر تغییر فشار روی سرعت واکنشها تصفیه هیدروژنی ترکیبات گوگرد دار و آروماتیک ناچیز میباشد. علاوهبراین نتایج نشان دادند که با افزایش قطر راکتور، سرعت سیال کاهش و در نتیجه زمان ماند افزایش یافته و در نتیجه زمان بیشتری جهت انجام واکنش های تصفیه هیدروژنی ترکیبات گوگرددار و آروماتیک لازم خواهد بود . همچنین نتایج نشان دادند که هر چه مقدار ترکیبات گوگرد دار در خوراک کمتر باشد، سرعت از بین رفتن آنها نیز بیشتر است.
واژه های کلیدی: ترکیبات گوگرددار، ترکیبات آروماتیک تصفیه هیدروژنی، اجزاء حقیقی، مدلسازی
تاریخ دفاع: زمستان 1397