نام و نام خانوادگی: مسعود مقاره زاده اصفهانی
عنوان پایان نامه: استفاده از روش یون زدایی خازنی با کربن فعال درشیرین سازی آب
رشته تحصیلی: مهندسی شیمی – جداسازی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
استاد راهنما: دکتر روح الله صادقی

چکیده : كمبود آب شیرین در كشورهاي خشك همواره يكي از موانع توسعه كشاورزي، صنعتي و تامين غذاي جامعه بوده است. يكي ازراههاي مقابله با اين مشكل تبديل منابع آب شور به آب قابل استفاده است. اين راه علاوه بر تامين آب نيازمند هزينه هاي عظيم انتقال و نگه داري خطوط است و در عين حال بسياري از منابع آب كم ارزش را پر ارزش ميكند. اين مسئله در كشور ايران با توجه به حجم عظيم منابع آب شور اطراف و نبود آّب شيرين در زمينه اي ساحلي همچنين چاه هاي شور داخل ايران اهميتي دوچندان دارد. روشهای مختلفی برای نمک زدایی از آبهای شور وجود دارد که از گذشته تا کنون محققین و دانشمندان روی آنها کار کرده اند. يكي از جديدترين روشهاي نمك زدايي، يون زدايي خازني است.
کلیات عملکرد این سیستم‌ها بر مبنای جذب کاتیون‌ها و آنیون‌ها بر روی سطح الکترود است. درواقع الکترودها شامل صفحه‌ای رسانا و بی‌اثر بر آب مثل گرافیت یا تیتانیوم به همراه پوششی از جنس کربن فعال که توسط یک پلیمر به صفحه الکترود نشانده شده است. یون زداهای خازنی بیشتر جهت نمک‌زدایی آب‌های شور و نیمه شور مورد توجه قرار میگیرد.
در این پروژه ضمن ساختن نمونه‌ای واقعی از دستگاه شیرین سازی آب به روش یون زدایی خازنی، بررسی و توضیح روش نشاندن کربن فعال بر روی الکترود گرافیتی، اثر اختلاف‌پتانسیل دو سر الکترود بر میزان شیرین سازی آب، تاثیر دبی های مختلف بر شیرین سازی آب، عملکرد احیای الکترود و همچنین بررسی روند کاهش جریان الکتریسیته بر عملکرد دستگاه، بررسی و مقایسه می شود.
کلمات کلیدی: یون زدای خازنی، کربن فعال، نمک‌زدایی، لایه دوتایی الکتروستاتیکی، پلی وینیلیدین فلوراید