رشته مهندسی کامپیوتر
مژده سلطانی2024-07-31T10:30:03+03:30
Uncategorized
تعداد بازدید:
278
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر یا رایانه بر خلاف تصور اولیه قدمتی از حدود دهه 30 میلادی دارد. از آن زمان تاکنون و به موازات پیشرفت های شگرفی که در تولید تراشه های پردازشگر و حافظه های دیجیتال رخ داد، روش های مختلف حل مسائل روز از طریق برنامه های کامپیوتری نیز به شدت توسعه یافت و از همین رو این رشته به دو گرایش اصلی سخت افزار و نرم افزار تقسیم شده است. وظیفه اصلی مهندسین سخت افزار طراحی و ساخت سامانه های مبتنی بر ریزپردازنده ها برای یک کاربرد خاص است. مهندسین نرم افزار نیز وظیفه دارند بر اساس الگوریتم یا روش طراحی شده برای حل یک مساله، با استفاده از دستورالعمل های خاص، برنامه ای تولید نمایند که در بستر سخت افزار اجرا شده و نتایج را به درستی گزارش نماید. پیشرفت های دائمی در حوزه های شبکه ها ارتباطی، تکامل روش های ریاضی و آماری حل مسائل واقعی از طریق مدل سازی و یا بهینه سازی و تقریب، سبب شده عصر جدیدی را شاهد باشیم که در آن هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء تحولات خارق العاده ای را رقم می زنند.
بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر بسیار پویا است و از چند دهه گذشته تاکنون جزء پر طرفدارترین رشتههای آموزشی در سطوح مختلف در تمام دنیا بوده است. امروزه تقریبا همه ابعاد ارائه خدمات در زندگی روزمره بشر به نوعی به سیستم های کامپیوتری مربوط می شود و به همین دلیل بازار کار، به شدت به افراد متخصص در مهندسی کامپیوتر نیاز دارد. برخی از پردرآمدترین مشاغل در حوزه مهندسی کامپیوتر شامل دانشمند داده، مهندس کلان داده، طراح و توسعه دهنده وب، تحلیلگر و طراح نرم افزار، مدیر شبکه، تحلیل گر امنیت شبکه، توسعه دهنده برنامه های موبایل، کارشناس پایگاه های اطلاعاتی می باشد.
تسلط به دروس ریاضی و فیزیک و هم چنین روش های حل مساله در کنار علاقمندی، پشتوانه خوبی برای موفقیت در این رشته است. بدلیل ماهیت پویای این رشته و نیاز به استفاده از منابع جدید تسلط به زبان انگلیسی بسیار راهگشا است.
دیدگاهتان را بنویسید