1.4 درصد تولید علم رشته مهندسی برق دنیا در ایران است

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: یک درصد تولید علم دنیا در ایران است و در حوزه برق و الکترونیک با دارا بودن 40 درصد بالاتر از متوسط علم دنیا، حدود 1.4 درصد تولید علم در این رشته در ایران است.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، محمدرضا پورعابدی صبح امروز (چهارشنبه) در دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر در مرکز همایش‌های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی همواره پیشگام در توسعه علم و فرهنگ است که با برخورداری از منابع موجود توانسته کارنامه درخشانی در حوزه علم، پژوهش و فناوری کشور رقم بزند.
وی با تاکید به اینکه رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده انقلاب اسلامی یکی از اصلی ترین اموری است که در چهل سال عمر انقلاب اسلامی به آن پردخته شده است، تصریح کرد: اگر نگاهی به کارنامه 40 ساله انقلاب داشته باشیم، نکات مثبت و درخشان بسیاری ثبت شده است که البته همواره معتقدیم نقاط ضعفی نیز داشته‌ایم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه علم و فناوری در مقایسه با اقدامات پیش از انقلا‌ب و با توجه به پیشرفت‌های انجام شده در دنیا، سرآمدی علم را در کشور شاهد بوده ایم.
وی افزود: از لحاظ کمی در تعداد پذیرش دانشجو رشد بسیاری شاهد بوده ایم، به گونه ای که در حال حاضر، حدود چهار میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند و این تعداد، 57 برابر قبل از انقلاب رشد داشته است.
بعد از آمریکا بیشترین مهندس را داریم
پورعابدی با تاکید بر اینکه کل کشور در حوزه مهندسی سرآمد است و جهاد دانشگاهی نیز در این مسیر گام های مثبتی داشته است، گفت: در حوزه فنی و مهندسی بعد از آمریکا بیشترین تعداد مهندس را داریم.
وی با اشاره به آمار پیشرفت های کشور در حوزه های مختلف علمی، خاطرنشان کرد: از لحاظ تولید علم در بیست سال گذشته در مقام 23 در دنیا هستیم و در خاورمیانه و در میان کشورهای اسلامی در جایگاه نخست قرار داریم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه نفت و گاز در دنیا رتبه 19 و در منطقه دوم هستیم، همچنین در حوزه فناوری‌های اطلاعاتی، با داشتن جایگاه 25 دنیا در مقام نخست منطقه و در حوزه علوم زیستی با جایگاه 16 را در دنیا، مقا نخست منطقه را از آن خود کرده ایم.
رسیدن به جایگاه علمی بالا در دنیا با صرف هزینه اندک
وی تاکید کرد: با وجود دستیابی به این جایگاه علمی خوب در دنیا، هزینه بالایی همانند دیگر کشورهای دنیا صرف حوزه علم و پژوهش کشور نشده و این نشانگر تلاش فعالان این عرصه است.
پورعابدی ادامه داد: کل بودجه پژوهشی که در دیگر کشورها برای امور پژوهشی صرف می شود، بسیار بیشتر از مبلغی است که در ایران هزینه می شود. باید یک درصد GDP کشور صرف امور پژوهشی شود که در ایران کمتر از نیم درصد هزینه شده است.
جایگاه چهاردهم دنیا در حوزه برق و اکترونیک
وی با اشاره به اقدامات علمی در حوزه برق و الکترونیک در کشور، اظهار کرد: در این حوزه در جایگاه 14 تا 16 در میان کشورهای جهان قرار داریم. در سال 76 حدود 74 مدرک علمی در این رشته داشتیم و در سال 96 بیش از 40 هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق و الکترونیک صادر شده است.
پورعابدی با اشاره به اقدامات علمی جهاد، تصریح کرد: تمام پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی کشور از پژوهش‌های جهاد دانشگاهی استفاده می کنند و در این حوزه به کشورهای مختلفی همچون کنیا و چند کشور دیگر صادرات علم داشته ایم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ادامه داد: برای مثال اکثر مراکز کشور از تجهیزات فشار قوی جهاد استفاده می کنند و چند پکیج از آزمایشگاه فشار قوی جهاد دانشگاهی به ایتالیا صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: در صنعت نفت از توربین گازی به عنوان درایور استفاده می شود که تنها 7 تا 15 درصد راندمان دارد. اکنون می توانیم با کمک تجهیزات ساخته شده جهاد دانشگاهی که هم اکنون در خط نفت شاهرود استفاده شده است، میزان بهره وری را تا 95 درصد افزایش دهیم.
تجهیز 95 درصد صدای رسانه ملی توسط جهاد دانشگاهی
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بیش از 95 درصد صدای رسانه ملی کشور با کمک تجهیزات ساخته شده در جهاد دانشگاهی است، گفت: در زمینه ساخت فرستنده های روستایی موفقیت هایی داشته ایم که به کمک آن می توانیم بیش از هفت هزار روستای کشور که به صدا و سیما دسترسی ندارند را تجهیز کنیم.
وی به حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در 40 سال گذشته بالغ بر 13 هزار طرح خاتمه یافته ثبت شده که بیش از 85 درصد درآمد ناشی از این طرح ها از قرارداد با کارفرماهای خصوصی بوده است.
پورعابدی به دیگر دستاوردهای چهل ساله جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تاکنون 22 هزار مقاله علمی، 495 ثبت اختراع ملی و بین المللی، 35 جایزه خوارزمی و 22 جایزه رازی و داشتن 19 نشریه علمی از جمله دستاوردهای جهاد دانشگاهی طی این چهل سال بوده است. علاوه بر اینکه نخستین نشریه ISI چاپ شده در کشور نشریه شیمی جهاد دانشگاهی بوده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی همچنین اظهار کرد: تحریم ها مشکلاتی برای کشور ایجاد می کند، اما در کنار آن فرصتی مساعدی برای رشد و شکوفایی و رسیدن به خودباوری و خودکفایی فراهم می اورد که می تواند استقلال دانش بنیان را به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با تمام این پیشرفت ها باز هم برای رسیدن به وضعیت مطلوب تلاش می کنیم.  در حوزه پژوهش علم و فناوری در جهاد کارهای بسیاری صورت گرفته با این وجود نقاط ضعف را می پذیریم و در راستای اصلاح آن ها گام برمیداریم.
به گزارش ایسنا، دومین کنفرانس ملی “فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر” به همت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان اصفهان و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد صنعتی در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. از 200 مقاله ارسال شده به دبیرخانه این کنفرانس ملی، 130 مقاله پذیرفته و تعداد 15 مقاله به صورت شفاهی و 20 مقاله در قالب پوستر ارائه شد.