چکیده پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

نام و نام خانوادگی:کیمیا مرادی سرمیدانی
عنوان پایان نامه: بررسی پتانسیل مهارکنندگی عصاره آبی پونه کوهی نسبت به آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز
:رشته تحصیلیزیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر مهران میر اولیایی

چکیده:

مقدمه: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های عصر حاضر که باعث عوارض زیادی برای بیماران می‌شود بیماری دیابت است، تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که پونه گیاهی دارای پتانسیل درمانی برای بیماران مبتلابه دیابت است ولی استفاده از این گیاه در بیماران نیازمند انجام تحقیقات علمی است، بنابراین مطالعه حاضر باهدف تعیین بررسی پتانسیل مهارکنندگی عصاره آبی پونه کوهی نسبت به آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز طراحی و اجرا شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه بالینی بعد از تهیه پونه گیاهی مواد آنزیم α-آمیلاز باکتریایی، پانکراس خوکی و بزاق انسانی، آنزیم α-گلوکوزیداز از مخمر ساکارومایسز سروزیه، آکاربوز، p-نیترو فنیل α-D-گلوکوپیرانوزید (pNPG)، نشاسته محلول (S9765)، پپسین پانکراس خوکی و کیسه دیالیز، متانول، اتانول، محلول فولین، DPPH، تری بوتیل هیدروکینون (TBHQ) و بوتیلات هیدروکسی آنیزول (BHA) از شرکت سیگما خریداری شد. بعد از انجام عصاره گیری فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز پتانسیل مهارکنندگی عصاره پونه گیاهی نسبت به فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز سنجیده شد. در ادامه پتانسیل مهارکنندگی عصاره پونه گیاهی نسبت به فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز نیز سنجیده شد.
نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان پتانسیل مهارکنندگی عصاره آبی پونه کوهی از 8/93 تا 3/31 به ترتیب برای غلظت‌های 500 تا 25 میکروگرم بر میلی‌لیتر متفاوت بود. مقدار IC50 (غلظتی از بازدارنده که 50 درصد از فعالیت آنزیم را کاهش می‌دهد) برای عصاره آبی پونه کوهی و آکاربز به ترتیب برابر با 4/159 و 4/282 گزارش شد. نتایج همچنین نشان داد که عصاره پونه کوهی از پتانسیل مهارکنندگی نسبتاً بالاتری در مقایسه با آکاربز (مهارکننده تجاری) برخوردار است. علاوه بر این مشخص شد، یک همبستگی بالا نیز بین مقدار ترکیبات پلی فنلی با میزان قابلیت بازدارندگی عصاره آبی پونه کوهی (r2=0.97) مشاهده شد. همین‌طور نتایج این مطالعه نشان داد مقدار IC50 ای که برای عصاره آبی پونه کوهی 03/48 میکروگرم بر میلی‌لیتر گزارش شد که در مقایسه با IC50 آکاربوز (ترکیب بازدارنده تجاری) تقریباً نصف می‌باشد (74/23 میکروگرم بر میلی‌لیتر). این نتایج نشان از قابلیت بالای عصاره آبی پونه کوهی در بازدارندگی آنزیم α-گلوکوزیداز می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، عصاره آبی پونه کوهی نسبت به آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز نقش بازدارندگی دارد و کمک می‌کند تا سطح قند خون کنترل شود.
کلیدواژه:دیابت، عصاره آبی پونه گیاهی، آنزیم آلفا آمیلاز، آلفا گلوکوزیداز

نام و نام خانوادگی:سمانه ژاله
عنوان پایان نامه: تولید پروتئین اریتروپوئتین نوترکیب انسانی با استفاده از سیسستم رپلیکاز ویروس Sindbis در سلول‌های CHO
:رشته تحصیلیزیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکترکیانوش درمیانی

چکیده:
مقدمه: ویروس Sindbis متعلق به خانواده¬ی آلفاویروس¬ها و دارای RNAژنومی با قابلیت تکثیر می¬باشد که در توالی آن نواحی کدکننده¬ی پروتئین¬های ساختاری و غیر ساختاری وجود دارد. توالی کدکننده¬ی پروتئین¬های غیر ساختاری یک آنزیم همانندسازی رپلیکاز را با قابلیت تکثیر RNA ژنومی ویروس کد می¬کند. در حقیقت رپلیکاز می¬تواند از توالی تحت پروموتر ساب¬ژنومیک موجود در پایین دست توالی کدکننده اش، میزان زیادی mRNA رونویسی کند. توالی¬های تحت پروموتور ساب¬ژنومیک، کدکننده¬ی پروتئین¬های ساختاری در فرآیندهای بسته بندی، مونتاژ و جوانه¬زنی ذره¬ی ویروسی مورد نیاز هستند و در مطالعات گوناگون در حامل-های مورد استفاده با رپلیکاز این ویروس این امکان فراهم شده است که با توالی ژن مورد نظر جایگزین شوند. اریتروپوئتین انسانی یک هورمون گلیکوپروتئینی است که به طور طبیعی توسط کلیه تولید می¬شود که هم به عنوان یک هورمون پپتیدی خونساز و هم فاکتور رشد عمل می¬کند و تولید گلبول¬های قرمز خون را تحریک می¬کند. اریتروپوئتین عامل اصلی افزایش زنده ماندن، تکثیر و تمایز سلول¬های پیش¬ساز اریتروئید پستانداران است. هدف از این مطالعه دستیابی به یک حامل بیانی جدید است که مبتنی بر بیان آنزیم رپلیکاز ویروس Sindbis بوده و در عین حال مجهز به کاست بیانی ژن هدف جهت تولید پروتئین نوترکیب اریتروپوئتین انسانی ¬باشد.
مواد و روش‌ها: ابتدا حامل نوترکیب (pcDNAzeo-attB-Epo-SinRep) حاوی کاست بیانی کدکننده آنزیم رپلیکاز و کاست بیانی اریتروپوئتین و حامل کنترل(pcDNA-attB-Epo) حاوی کاست بیانی اریتروپوئتین با قابلیت الحاق در ژنوم بوسیله آنزیم PhiC31 ساخته می¬شوند. سپس از طریق نوترکیب در جایگاه اختصاصی (Site specific recombination) الحاق حامل های نوترکیب در جایگاه¬های pseudo attP در ژنوم سلول‌های تخمدان همستر چینی (CHO) انجام میشود، رده¬های پایدار تولید کننده اریتروپوئتین انسانی نوترکیب ساخته شده و بهترین رده¬ها از نظر پایداری جداسازی می¬شوند. در نهایت میزان تولید پروتئین نوترکیب اریتروپوئتین در این رده¬ها و فعالیت پروتئین تولید شده بررسی می¬¬گردد.
یافته‌ها: کلونینگ صحیح حامل‌های ساخته شده از طریق PCR و تعیین توالی به روس سنگر تایید شد. سپس ترانسفکت صحیح حامل های ساخته شده به داخل سلول از طریق PCR ژنومی تایید شد. در ادامه بیان پروتئین نوترکیب اریتروپویتین تولید شده در داخل سلول از طریق تست ‌های الایزا، وسترن بلات، MTS و Real time PCR تایید شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج ما، رپلیکاز ویروس Sindbis می‌تواند به طور موثری باعث افزایش بیان پروتئین در سلول شود. بنابراین سیستم رپلیکاز می‌تواند به عنوان یک کاست بیانی پروتئین در سلول عمل کند و مقدار زیادی پروتئین را در مدت زمان کوتاه تری تولید کند. از این رو می‌توان از این سیستم برای تولید پروتئین نوترکیب به مقدار زیاد و تولید واکسن استفاده کرد.
کلیدواژه:آلفاویروس ، پروموتر ساب ژنومیک، پروتئین نوترکیب، رپلیکاز، CHO، اریتروپوئتین

نام و نام خانوادگی:زهرا رمضانی
عنوان پایان نامه:بررسی مهار سلول های سرطانی کولورکتال با خاموش کردن ژن MSI1 با استفاده از تکنیک CRISPR/Cas9
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما:دکتر کیانوش درمیانی
چکیده:

مقدمه: موساشی یک پروتئین متصل شونده به RNA است که توسط ماکوتو ناکامورا در سال 1994 شناسایی شد و بر اساس نقش آن در تنظیم تقسیم نامتقارن سلول¬های پیش¬ساز حسی مگس سرکه توصیف شد. اخیرا با بررسی MSI2 به عنوان یک انکوپروتئین جدید که باعث رشد و تهاجم سلول¬های سرطانی می¬شود و با مقایسه شدت بیان MSI2 در بافت¬های طبیعی با انواع سرطان¬ها از جمله سرطان دهانه رحم، سرطان¬های کلیه، پاپیلاری، ریه، تیروئید و همچنین ملانوم مشاهده شده است که بیان MSI2 در بافت توموری از جمله ملانوما بطور معنی¬داری از بافت¬های سالم بیشتر است. با توجه به داده‌های بیوانفورماتیک موجود در زمینه بیان بالای MSI2 در رده‌هاي سلولی سرطان ملانوما یعنی رده A375 و A2058 https://www.ebi.ac.uk/gxa/home))، هدف اصلی از مطالعه حاضر خاموش کردن بیان ژن MSI2 با استفاده از تکنیک CRISPR/Cas9 و بررسی مهار بیان آنکوژن مذکور بر روند رشد و تکثیر و همچنین قابلیت تهاجم کلون‌های منتخب در مقایسه با سلول¬های تیمار نشده با Cas9 به عنوان کنترل می‌باشد.
مواد و روش ها: ابتدا بیان ژن MSI2 در دو رده سلولی مختلف ملانوما بوسیله‌ی RT-qPCR سنجیده شد تا رده سلولی با بالاترین میزان بیان انتخاب شود. سپس حامل حاوی توالي‌‌‌هاي كدكننده دو sgRNA مناسب برای هدف قرار دادن ژن MSI2 ساخته شد. رده سلولی انتخاب شده با پلاسمید کد کننده sgRNAهای اختصاصی و اندونوکلئاز Cas9 ترنسفكت شد و تعدادی از کلون‌‌‌هاي بدست آمده در حضور آنتی بیوتیک پورومایسین انتخاب شد. در مرحله بعد عملکرد سیستم CRISPR-Cas9 در حذف ناحیه ژنومي مورد نظر مربوط به ژن MSI2 در کلون‌‌‌هاي جدا شده با بکارگیری روش PCR ژنومي و تعیین توالي محصول آن تایید شد. درنهایت كاهش بیای ژن MSI2 با روش RT-qPCR و وسترن بلات در کلون‌‌‌هاي منتخب مورد آزمایش قرار گرفته و تاثیر آن بر رشد و تكثیر و همچنین تهاجم سلول‌‌‌هاي این کلون¬ها به ترتیب به کمک آزمون‌‌‌هاي سنجش MTS ، سنجش تهاجم و مهاجرت سلولی مورد بررسي قرار گرفت.
یافته¬ها: سطح بیان بالاتر رده A2058 در رده‌هاي سلولی مورد آزمایش تایید شد. جهت¬گیری صحیح و دقت قطعات کلون شده در وکتورهای ساخته شده با استفاده از PCR، هضم آنزیمی و تعیین توالی تایید شد. همچنین PCR ژنومی حذف موثر توالي‌هاي هدف در ژن MSI2 را نشان داد و نتایج تست‌‌‌هاي MTS و Transwell assay نشانگر کاهش رشد و تکثیر و تهاجم در ردهی سلولی A2058 بود. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، کاهش و یا مهار بیان MSI2در سلول¬های رده A2058 پس از خاموش کردن ژن آن با استفاده از تکنیک CRISPR/Cas9، بطور قابل توجهی از تکثیر و تهاجم سلول‌‌‌هاي سرطانی جلوگیری نمود. بنابراین MSI2 می‌تواند به عنوان یک انکوژن در سلول¬های سرطان ملانومایی نیز معرفی شود که در پاتوژنز بیماری نقش داشته و بطور بالقوه می-تواند به عنوان یک هدف مولکولی در درمان ملانوما مورد توجه قرار گیرد و یا به عنوان یک نشانگر تشخیصی احتمالی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه­  خاموش کردن ژن، ملانوما، A2058، CRISPR/Cas9، Musashi2

نام و نام خانوادگی:مهسا هدایتی
عنوان پایان نامه:ساخت و ارزیابی داربست های نانولیفی شفاف ادراجیت جهت ترمیم آسیب ناحیه اندوتلیال قرنیه
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر الهه مسائلی، دکتر فرشته کرمعلی
چکیده:

 

قرنیه قسمت جلویی و خارجی¬ترین بخش چشم محسوب می¬شود که وظیفه¬ی آن تشکیل تصویر روی شبکیه و هدایت نور می¬باشد. آسیب این ناحیه از چشم می¬تواند موجب ایجاد اختلالات بینایی و در نهایت موجب نابینایی شود. داخلی¬ترین بخش قرنیه،‌‌‍‍‍‍ لایه¬ی اندوتلیال نام دارد که لایه¬ای بدون رگ و شفاف می¬باشد. تاکنون مطالعاتی در زمینه¬ی ترمیم این لایه انجام شده است¬؛ اما در این تحقیق به کمک الکتروریسی و با استفاده از یک پلیمر از خانواده ادراجیت به نام ادراجیت 100L که کوپلیمرهای مشتق شده از استرهای آکریلیک و متاکریلیک اسید هستند، بستری شفاف برای انتقال سلول های اندوتلیال قرنیه و به ناحیه آسیب دیده قرنیه تهیه و مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا، پلیمر ادراجیت گرید 100L با غلظت¬های¬15،10 و 20 درصد (وزنی/حجمی) در حلال اتانول/ دی¬متیل¬فرم¬آمید با نسبت 1:2 الکتروریسی شد. الکتروریسی محلول پلیمری با غلظت 15 درصد (وزنی/حجمی) منجر به تولید لایه نانوالیاف یکدست و بدون دانه با قطر الیاف متوسط99 ±560 نانومتر شد که در ادامه مورد استفاده قرار گرفت. پس از آغشته سازی الیاف در رزین حاوی % 20 ادراجیت 100Rs، لایه نانولیفی¬شفاف با بیشترین میزان انتقال نور مرئی ( %45) به دست آمد. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی، حضور نانوالیاف در لایه نانولیفی¬شفاف را تأیید کرد. طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه تایید کرد که ساختار پلیمر ادراجیت 100 Lپس از الکتروریسی حفظ شده است و پس از بررسی خواص مکانیکی لایه نانولیفی شفاف بررسی شد. در ادامه¬ی جداسازی کره چشم، برای جداسازی قرنیه از آنزیم کلاژناز نوع I استفاده شد سلولهای اندوتلیال قرنیه جداسازی و روی بستر نانولیفی شفاف ادراجیت 100L کشت داده شده و سپس خواص زیستی آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج رنگ آمیزی فلورسنت Dapi/phalloidin نشان داد که سلول¬های اندوتلیال قرنیه، پس از کشت و تکثیر روی بستر نانولیفی شفاف، مورفولوژی نرمال خود را حفظ کرده اند. همچنین نتایج آزمون MTS نشان داد فعالیت زیستی سلول¬های اندوتلیال کشت شده روی لایه نانولیفی شفاف، از روز اول تا روز ششم افزایش یافته اما به طور کلی کمتر از فعالیت سلول¬های کشت شده در کف ظرف کشت سلول می باشد. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد لایه نانولیفی شفاف ادراجیت می تواند به عنوان یک بستر کشت سلولهای اندوتلیال قرنیه در کاربردهای ترمیم زخم قرنیه به کار رود.
کلیدواژه:ادراجیت، سلولهای اندوتلیال، الکتروریسی، نانوالیاف، قرنیه ، شفافیت

نام و نام خانوادگی:مهدی رضائی حیدری
عنوان پایان نامه: مدل سازی دستگاه چیلر با هدف کنترل بار جهت بهینه سازی مصرف انرژی
رشته تحصیلی:مهندسی مکاترونیک
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر امید مرادی
چکیده:

درسطح بین المللی کمبود انرژی بسیاری وجود دارد به ویژه در کشورهای جهان سوم، که منجربه افزایش تقاضا برای بهره وری انرژی شده است. از این رو سیستم ها باید باراندمان بالاتر کار کنند. چیلر ها در کاربردهای تهویه مطبوع، صنعتی و هوافضا روز به روز رایج تر میشوند واز این جهت برای برآورده کردن نیاز بارهای برودتی انرژی بالاتری نیز مورد نیاز می باشد، و از این رو چیلرهایی با ضریب عملکرد  بالا مورد نیاز است که بتوان بهره وری در انرژی را به حد قابل قبول رساند. از این باب کاربرد الگوریتم مختلف از جمله بهینه سازی تکاملی، یا بهینه ساز جفت گیری بارناکل  را برا ی حل مسئله بارگذاری بهینه چیلر برا ی به حداقل رساندن مصرف برق درسیستم چند چیلری یا مدولار پیشنهاد میکند. این الگوریتم از رفتار جفت گیری ما هیان در طبیعت تقلید می کند.که برای تولید نسل های جدید است، ومفهوم اصل هارد ی-واینبرگ برا ی فرآیند بهره برداری در این الگوریتم پذیرفته شده است و فرآیند ریخته گری اسپرم به  عنوان این رفتار اکتشافی در نظر گرفته می شود. از طرفی  بارگذاری بهینه نیز فرایند یافتن ترکیب نسبت بار جزیی هر چیلر برای بدست آوردن حداقل مصرف انرژی در سیستم تهویه مطبوع را بیان می کند. نتایج مختلف نیز نشان میدهد که بهینه ساز جفت گیری بارناکل پیشنهادی برای رسیدن به حداقل مصرف انرژی برای حل مشکل بارگذاری بهینه چیلر موثر است. سیستم های چیلر چندگانه به طور گسترده در سیستم تهویه مطبوع در جهان استفاده می شود. می توان گفت چیلرها حدود 20 تا 40 درصد از کل برق مصرفی ساختمان های تجاری را مصرف می کنند. همچنین می توان آن را به عنوان یکی از اجزای سیستم چند انرژی دسته بندی کرد که اخیراً توجه جهانی را به خود جلب کرده است. برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان، بهبود بهره وری انرژی برای سیستم مولتی چیلر ضروری است. همان طور که بیان شد این پژوهش یک الگوریتم بهینه‌سازی الهام‌گرفته از زیستی جدید با الهام از زندگی بارناکلها پیشنهاد می کند. این الگوریتم پیشنهادی از رفتار جفت‌گیری بارناکل‌ها تقلید می کند. نتایج نشان میدهد که این الگوریتم قادر به ارائه نتایج بسیار رقابتی در مقایسه با الگوریتم های اخیر در به دست آوردن بهینه جهانی برای توابع تک وجهی، توانایی اکتشاف برای توابع چندگانه است .علاوه بر این، نتایج مسئله مهندسی نشان داد که الگوریتم بخینه ساز جفت گیری در مقایسه با الگوریتم های انتخاب شده برتر است. توسعه نسخه باینری و چند هدفه را می توان در آینده نزدیک پیشنهاد کرد.

کلیدواژه:مدل سازی، دستگاه چیلر، کنترل بار، بهینه سازی، مصرف انرژی

نام و نام خانوادگی:امیرحسین عظیمی
عنوان پایان نامه:بررسی مهار سلول های سرطانی کولورکتال با خاموش کردن ژن MSI1 با استفاده از تکنیک CRISPR/Cas9
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی،دکتر کیانوش درمیانی
چکیده:

مقدمه: سرطان روده بزرگ (کولورکتال) یکیاز سرطان های شاع در جهان می باشد. نشان داده شده است که ژن MSI1 نقش مهمی در تنظیم سلول های پیش ساز کولون ایفا می کند. بیان بیش از حد MSI1 در چندین سرطان از جمله سرطان کولورکتال گزارش شده است. طبق مطالعات متعدد، کاهش بیان MSI1 با استفاده از siRNA ها یا miRNA ها منجر به کاهش تکثیر سلولی و تهاجم در بدخیمی های مختلف شده است. هدف از این مطالعه حذف اختصاصی ژن MSI1 در سلول‌های سرطانی کولورکتال با تکنیک CRISPR/Cas9 و مشاهده اثرات این دستکاری بر تکثیر، بقا و میزان تهاجم سلول‌های سرطانی است.

مواد و روش¬ها: در ابتدا، دو sgRNA مناسب برای هدف قرار دادن ژن MSI1 طراحی شدند. هر جفت sgRNA در وکتور pX459 که حاوی توالی مقاومت به پورومایسین و کاست بیانی Cas9 بود، کلون شد. برای از بین بردن ژن MSI1، وکتور pX459 توسط Lipofectamine LTX به سلول‌های HCT116 ترانسفکت شد. عملکرد Cas9 در ناک اوت خاص ناحیه کد کننده MSI1 با استفاده از PCR ژنومی و تجزیه و تحلیل توالی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، اثرات کاهش بیان MSI1 بر تکثیر و تهاجم سلول‌های سرطانی کولورکتال در کلون‌های منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها: سطح بیان بالای MSI1 در رده های سلولی مورد نظر تایید شد. جهت گیری صحیح و دقت قطعات کلون شده در وکتور ساخته شده با استفاده از PCR، تجزیه و تحلیل توالی و هضم آنزیمی تایید شد. PCR ژنومی حذف موثر توالی های هدف را نشان داد. طبق نتایج وسترن بلات کاهش بیان ژن MSI1 پس از ناک اوت شدن توسط CRISPR/Cas9 تایید شد. همچنین نتایج تست¬های MTS و ترانسول نشان¬دهنده کاهش تکثیر و تهاجم سلول¬های سرطانی پس از ناک اوت بود.

نتیجه گیری: با توجه به مطالعات انجام شده در مورد نقش MSI1 در سایر سرطان¬ها، ما تصمیم گرفتیم که ژن MSI1 در سلول های سرطانی کولورکتال HCT116 را ناک اوت کنیم تا نقش MSI1 را در تکثیر و تهاجم سلول¬های سرطانی بررسی کنیم. این مطالعه نشان داد که هدف گیری و اختلال در بیان MSI1 به عنوان یک انکوژن به طور قابل توجهی خواص سرطانی سلول های HCT116 از جمله تکثیر، بقا و تهاجم را سرکوب می¬کند. در نتیجه، ژن MSI1 را می توان یک هدف امیدوارکننده در نظر گرفت، به طوری که خاموش کردن این ژن ممکن است یک رویکرد جدید برای افزایش نتایج بالینی در درمان سرطان کولورکتال باشد.

کلیدواژه­ : سرطان کولورکتال، تکنیک CRISPR/Cas9 و ژن MSI1

نام و نام خانوادگی:مرضیه صرامی فروشانی
عنوان پایان نامه
: جایگذاری بهینه توابع مجازی شبکه نسل‌پنجم مبتنی بر الگوریتم جستجوی‌فاخته و اتوماتای یادگیر
رشته تحصیلی:مهندسي کامپيوتر ،گرايش شبکه های کامپيوتری
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر مهدی اکبری

چکیده:

 

از آنجایی که مجازی‌سازی عملکرد شبکه خدمات شبکه را از طریق یکپارچه سازی توابع شبکه مانند فایروال ها، بازرسی بسته های عمیق، متعادل کننده های بار و روترها و سوئیچ ها تسهیل می‌کند، می‌توان گفت که مجازی‌سازی عملکرد شبکه یک مسئله حیاتی است که در دنیای امروز مورد توجه قرار گرفته‌است. علاوه بر این، عملکردهای شبکه مجازی را می‌توان به راحتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر بدون نیاز به نصب سخت افزار خاص جدید منتقل کرد. تحقیقات زیادی درمورد مشکل قرار دادن توابع شبکه مجازی در شبکه نسل‌پنجم انجام شده است تا چالش های عمده در این زمینه حل شود. هدف این تحقیق یافتن مکان بهینه توابع شبکه مجازی در منابع فیزیکی زیربنایی است. واضح است که مکان‌یابی بهینه می‌تواند هزینه ها را کاهش دهد، نسبت پذیرش تقاضا را افزایش دهد و از هدر رفتن منابع شبکه جلوگیری کند. از آنجایی که مشکل قرار دادن توابع شبکه مجازی یک چالش NP-Hard است، باید با استفاده از راه حل های اکتشافی یا فراابتکاری حل‌شود. در این تحقیق از یک راه حل فراابتکاری ترکیبی و یادگیری عمیق متشکل از الگوریتم های بهینه‌سازی فاخته و یادگیری‌خودکار برای جانمایی بهینه توابع شبکه مجازی استفاده شده است. هدف از این مدل ترکیبی، قراردادن توابع شبکه مجازی بر اساس معیارها و پارامترهای مختلف در شبکه نسل‌پنجم است که در نهایت منجر به به حداقل رساندن میزان تاخیر، مصرف انرژی و استفاده از منابع و از طرفی پذیرش می‌شود. نرخ و قابلیت اطمینان را می‌توان بهبود بخشید. در شبکه نسل‌پنجم افزایش یافت. نتایج شبیه‌سازی مدل پیشنهادی برای دو شبکه مختلف نشان می‌دهد که روش تحقیق می‌تواند در مکان‌یابی بهینه توابع شبکه مجازی کارآمدتر باشد. در نهایت مقایسه روش تحقیق پیشنهادی با دو مدل مبتنی بر مدل فراابتکاری و شبکه عصبی نشان داد که این روش پیشنهادی توانسته است میزان پذیرش و قابلیت اطمینان را افزایش دهد و در کاهش تاخیر و مصرف انرژی در شبکه موثر باشد.
کلیدواژه:یادگیری عمیق، پیش‌بینی هوا، رگرسیون فرایند گاوسی، بارندگی

نام و نام خانوادگی: مرضیه نصری
عنوان پایان نامه: تجزیه و تحلیل نیازهای زبانی رشته میکروبیولوژی جهت طراحی کتاب تخصصی انگلیسی (ESP )از دیدگاه اساتید و دانشجویان میکروبیولوژی
رشته تحصیلی: آموزش زبان انگلیسی
 مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر امید طباطبایی
چکیده:

 

This study aimed to investigate the stakeholders’ requirements for developing an effective Microbiology English for Specific Purposes (ESP) textbook. Two research groups participated: 50 female undergraduate microbiology students aged 18-24 with prior English as a Foreign Language (EFL) instruction, and 5 microbiology instructor specialists (4 females, 1 male). Participants were selected via convenience sampling from a single university. Two researcher-designed questionnaires examined viewpoints on content, format, and language considerations, based on expert interviews. Internal reliability via Cronbach’s alpha was 0.79-0.81. Expert reviews established content and face validity. Results showed students and instructors prioritized comprehensive core concept coverage, hands-on application, and comprehension aids. Perspectives largely converged. The findings informed microbiology textbook design by emphasizing consideration of both learner and instructor inputs to create context-sensitive resources optimizing disciplinary mastery, as revealed through validated methods surveying stakeholder requirements for effective ESP material development.
کلیدواژه: ESP (English for Specific Purposes), Needs Analysis, Attitude

نام و نام خانوادگی:ليلا شيريان
عنوان پایان نامه: يک مدل براي پيش بيني دما و بارندگي مبتني بر ترکيب رگرسيون فرآيند گاوسي و يادگيري تقويتي
رشته تحصیلی:مهندسي کامپيوتر ،گرايش شبکه های کامپيوتری
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر سعيد نصری

چکیده:

تغییرات دما و بارندگی بر بهره‌وری محصول تأثیر منفی می‌گذارد. پیش‌بینی دما و بارندگی به دلیل وابستگی بسیاری از مردم در بخش کشاورزی بسیار ضروری است، بنابراین، یافتن یک رویکرد مناسب برای پیش‌بینی دمای هوا حیاتی است. در حالی که به دلیل ماهیت پویایی آن، پیش‌بینی دقیق بارش بسیار پیچیده است. این پژوهش برای پیش‌بینی دمای دومتر و بارندگی کل طی 24 ساعت در ارتفاع ژئوپتانسیل سطح فشار hPa500، از یک شبکه متخاصم مولد کانولوشن عمیق مشروط استفاده می‌نماید. این پژوهش با هدف ارائه یک مدل پیش‌بینی عمیق مبتنی بر رگرسیون فرآیند گاوسی و یادگیری تقویتی برای پیش‌بینی بارندگی با حذف مقادیر پرت از مجموعه داده‌ها برای پیش‌بینی دقیق انجام شد. مدل‌های پیشنهادی بر روی داده‌های تحلیلی 4 ساله با هدف پیش‌بینی میدان‌های هواشناسی مرتبط و عدم موفقیت در پیش‌بینی بارندگی کل آموزش داده شده‌اند. پس می‌توان گفت پیش‌بینی آب‌و‌هوا بر اساس داده‌ها به تنهایی ممکن است برای پارامترهای هواشناسی خاص امکان‌پذیر باشد. ما بیشتر از مدل رگرسیون فرایند گاوسی برای توسعه یک سیستم پیش‌بینی آب‌و‌هوا مبتنی بر استراتژی‌های یادگیری عمیق استفاده کردیم که از نظر محاسباتی ارزان است و مهارت مدل پیش‌بینی را بیشتر بهبود می‌بخشد. در نهایت روش مورد نظر عملکرد و دقتی برابر با 94 درصد دارد.

کلیدواژه: یادگیری عمیق، پیش‌بینی هوا، رگرسیون فرایند گاوسی، بارندگی

نام و نام خانوادگی:فاطمه رضوی حسین آبادی

عنوان پایان نامه: بررسي ب یوانفورما تیکي و بیاني آنزی مهای دخ یل در متابولیسم میتوکندری ایي استات در سلو لهای
کومولوس بیماران مبتلا به PCOS و افراد نرما ل

رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی
چکیده:

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری اندوکرین رایج در زنان است که بوسیل هی اصول روتردام مشخص میشود. در حدود 50% افراد مبتلا به این سندرم به تدریج اختلال عملکرد تولید مثل با اختلالات متابولیک همراه میشود . فولیکول ها واحدهای عملکردی اصلی در تخمدان میباشند که علاوه بر اووسیت شامل سلولهای گرانولوزا و سلو لهای تکا نیز میباشند. سلول های گرانولوزا به دو دسته سلول های کومولوس (CCs) و سلول های مورال تقسیم بندی می شوند و سلول های کومولوس نقش مهمی در حمایت تغذیهای از اووسیتهای در حال تکوین دارند . با توجه به اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته، سطح پیروات و استات به ترتیب در مایع فولیکولی افراد PCOS کاهش و افزایش مییابد و آنالیز دادههای High Troughput تغییر معنادار بیان ژنهای کد کننده آنزیمهای دخیل در متابولیسم میتوکندریایی استات ) ACSS1,ACLY,IDH1, PDHA1) را در CCs مبتلایان به PCOS در مقایسه با افراد غیرPCOS را نشان داد . هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان بیان ژنهای مذکور در سلول های گرانولوزای زنان مبتلا به PCOS و مقایسه آن با افراد نرمال میباشد. بدین منظور، پس از جمع آوری سلولهای کومولوس از دو گروه مذکور، استخراج RNA و سنتز CDNA انجام شد و با استفاده از qRT-PCR بیان ژن های مد نظر سنجیده شد .آنالیز داده های qRT-PCR نشان داد که بیان ژن های ACSS1 و ACLY در افراد PCOS افزایش و بیان ژن های IDH1 و PDHA1 در این افراد نسبت به افراد غیر PCOS کاهش داشت. بر مبنای این نتایج به نظر می رسد، در سلولهای کومولوس افراد PCOS، استیل کوا حاصل از فعالیت ACSS1 ، توسط ACLY از میتوکندری خارج شده و موجب تشدید سنتز کلسترول و اسیدهای چرب و در نتیجه سمیت لیپیدی میگردد. سمیت لیپیدی در نهایت موجب راه اندازی آبشار آپوپتوز در سلولهای کومولوس مبتلایان به PCOS میگردد .
کلیدواژه: سندروم تخمدان پلی کیستیک، متابولیسم میتوکندریایی استات، سلولهای کومولوس

56160