چکیده پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد
نام و نام خانوادگی:امیرحسین عظیمی
عنوان پایان نامه:بررسی مهار سلول های سرطانی کولورکتال با خاموش کردن ژن MSI1 با استفاده از تکنیک CRISPR/Cas9
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی،دکتر کیانوش درمیانی
چکیده:
مقدمه: سرطان روده بزرگ (کولورکتال) یکیاز سرطان های شاع در جهان می باشد. نشان داده شده است که ژن MSI1 نقش مهمی در تنظیم سلول های پیش ساز کولون ایفا می کند. بیان بیش از حد MSI1 در چندین سرطان از جمله سرطان کولورکتال گزارش شده است. طبق مطالعات متعدد، کاهش بیان MSI1 با استفاده از siRNA ها یا miRNA ها منجر به کاهش تکثیر سلولی و تهاجم در بدخیمی های مختلف شده است. هدف از این مطالعه حذف اختصاصی ژن MSI1 در سلولهای سرطانی کولورکتال با تکنیک CRISPR/Cas9 و مشاهده اثرات این دستکاری بر تکثیر، بقا و میزان تهاجم سلولهای سرطانی است.
مواد و روش¬ها: در ابتدا، دو sgRNA مناسب برای هدف قرار دادن ژن MSI1 طراحی شدند. هر جفت sgRNA در وکتور pX459 که حاوی توالی مقاومت به پورومایسین و کاست بیانی Cas9 بود، کلون شد. برای از بین بردن ژن MSI1، وکتور pX459 توسط Lipofectamine LTX به سلولهای HCT116 ترانسفکت شد. عملکرد Cas9 در ناک اوت خاص ناحیه کد کننده MSI1 با استفاده از PCR ژنومی و تجزیه و تحلیل توالی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، اثرات کاهش بیان MSI1 بر تکثیر و تهاجم سلولهای سرطانی کولورکتال در کلونهای منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: سطح بیان بالای MSI1 در رده های سلولی مورد نظر تایید شد. جهت گیری صحیح و دقت قطعات کلون شده در وکتور ساخته شده با استفاده از PCR، تجزیه و تحلیل توالی و هضم آنزیمی تایید شد. PCR ژنومی حذف موثر توالی های هدف را نشان داد. طبق نتایج وسترن بلات کاهش بیان ژن MSI1 پس از ناک اوت شدن توسط CRISPR/Cas9 تایید شد. همچنین نتایج تست¬های MTS و ترانسول نشان¬دهنده کاهش تکثیر و تهاجم سلول¬های سرطانی پس از ناک اوت بود.
نتیجه گیری: با توجه به مطالعات انجام شده در مورد نقش MSI1 در سایر سرطان¬ها، ما تصمیم گرفتیم که ژن MSI1 در سلول های سرطانی کولورکتال HCT116 را ناک اوت کنیم تا نقش MSI1 را در تکثیر و تهاجم سلول¬های سرطانی بررسی کنیم. این مطالعه نشان داد که هدف گیری و اختلال در بیان MSI1 به عنوان یک انکوژن به طور قابل توجهی خواص سرطانی سلول های HCT116 از جمله تکثیر، بقا و تهاجم را سرکوب می¬کند. در نتیجه، ژن MSI1 را می توان یک هدف امیدوارکننده در نظر گرفت، به طوری که خاموش کردن این ژن ممکن است یک رویکرد جدید برای افزایش نتایج بالینی در درمان سرطان کولورکتال باشد.
کلیدواژه : سرطان کولورکتال، تکنیک CRISPR/Cas9 و ژن MSI1
نام و نام خانوادگی:مرضیه صرامی فروشانی
عنوان پایان نامه: جایگذاری بهینه توابع مجازی شبکه نسلپنجم مبتنی بر الگوریتم جستجویفاخته و اتوماتای یادگیر
رشته تحصیلی:مهندسي کامپيوتر ،گرايش شبکه های کامپيوتری
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر مهدی اکبری
چکیده:
از آنجایی که مجازیسازی عملکرد شبکه خدمات شبکه را از طریق یکپارچه سازی توابع شبکه مانند فایروال ها، بازرسی بسته های عمیق، متعادل کننده های بار و روترها و سوئیچ ها تسهیل میکند، میتوان گفت که مجازیسازی عملکرد شبکه یک مسئله حیاتی است که در دنیای امروز مورد توجه قرار گرفتهاست. علاوه بر این، عملکردهای شبکه مجازی را میتوان به راحتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر بدون نیاز به نصب سخت افزار خاص جدید منتقل کرد. تحقیقات زیادی درمورد مشکل قرار دادن توابع شبکه مجازی در شبکه نسلپنجم انجام شده است تا چالش های عمده در این زمینه حل شود. هدف این تحقیق یافتن مکان بهینه توابع شبکه مجازی در منابع فیزیکی زیربنایی است. واضح است که مکانیابی بهینه میتواند هزینه ها را کاهش دهد، نسبت پذیرش تقاضا را افزایش دهد و از هدر رفتن منابع شبکه جلوگیری کند. از آنجایی که مشکل قرار دادن توابع شبکه مجازی یک چالش NP-Hard است، باید با استفاده از راه حل های اکتشافی یا فراابتکاری حلشود. در این تحقیق از یک راه حل فراابتکاری ترکیبی و یادگیری عمیق متشکل از الگوریتم های بهینهسازی فاخته و یادگیریخودکار برای جانمایی بهینه توابع شبکه مجازی استفاده شده است. هدف از این مدل ترکیبی، قراردادن توابع شبکه مجازی بر اساس معیارها و پارامترهای مختلف در شبکه نسلپنجم است که در نهایت منجر به به حداقل رساندن میزان تاخیر، مصرف انرژی و استفاده از منابع و از طرفی پذیرش میشود. نرخ و قابلیت اطمینان را میتوان بهبود بخشید. در شبکه نسلپنجم افزایش یافت. نتایج شبیهسازی مدل پیشنهادی برای دو شبکه مختلف نشان میدهد که روش تحقیق میتواند در مکانیابی بهینه توابع شبکه مجازی کارآمدتر باشد. در نهایت مقایسه روش تحقیق پیشنهادی با دو مدل مبتنی بر مدل فراابتکاری و شبکه عصبی نشان داد که این روش پیشنهادی توانسته است میزان پذیرش و قابلیت اطمینان را افزایش دهد و در کاهش تاخیر و مصرف انرژی در شبکه موثر باشد.
کلیدواژه:یادگیری عمیق، پیشبینی هوا، رگرسیون فرایند گاوسی، بارندگی
نام و نام خانوادگی: مرضیه نصری
عنوان پایان نامه: تجزیه و تحلیل نیازهای زبانی رشته میکروبیولوژی جهت طراحی کتاب تخصصی انگلیسی (ESP )از دیدگاه اساتید و دانشجویان میکروبیولوژی
رشته تحصیلی: آموزش زبان انگلیسی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر امید طباطبایی
چکیده:
This study aimed to investigate the stakeholders’ requirements for developing an effective Microbiology English for Specific Purposes (ESP) textbook. Two research groups participated: 50 female undergraduate microbiology students aged 18-24 with prior English as a Foreign Language (EFL) instruction, and 5 microbiology instructor specialists (4 females, 1 male). Participants were selected via convenience sampling from a single university. Two researcher-designed questionnaires examined viewpoints on content, format, and language considerations, based on expert interviews. Internal reliability via Cronbach’s alpha was 0.79-0.81. Expert reviews established content and face validity. Results showed students and instructors prioritized comprehensive core concept coverage, hands-on application, and comprehension aids. Perspectives largely converged. The findings informed microbiology textbook design by emphasizing consideration of both learner and instructor inputs to create context-sensitive resources optimizing disciplinary mastery, as revealed through validated methods surveying stakeholder requirements for effective ESP material development.
کلیدواژه: ESP (English for Specific Purposes), Needs Analysis, Attitude
نام و نام خانوادگی:ليلا شيريان
عنوان پایان نامه: يک مدل براي پيش بيني دما و بارندگي مبتني بر ترکيب رگرسيون فرآيند گاوسي و يادگيري تقويتي
رشته تحصیلی:مهندسي کامپيوتر ،گرايش شبکه های کامپيوتری
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر سعيد نصری
چکیده:
تغییرات دما و بارندگی بر بهرهوری محصول تأثیر منفی میگذارد. پیشبینی دما و بارندگی به دلیل وابستگی بسیاری از مردم در بخش کشاورزی بسیار ضروری است، بنابراین، یافتن یک رویکرد مناسب برای پیشبینی دمای هوا حیاتی است. در حالی که به دلیل ماهیت پویایی آن، پیشبینی دقیق بارش بسیار پیچیده است. این پژوهش برای پیشبینی دمای دومتر و بارندگی کل طی 24 ساعت در ارتفاع ژئوپتانسیل سطح فشار hPa500، از یک شبکه متخاصم مولد کانولوشن عمیق مشروط استفاده مینماید. این پژوهش با هدف ارائه یک مدل پیشبینی عمیق مبتنی بر رگرسیون فرآیند گاوسی و یادگیری تقویتی برای پیشبینی بارندگی با حذف مقادیر پرت از مجموعه دادهها برای پیشبینی دقیق انجام شد. مدلهای پیشنهادی بر روی دادههای تحلیلی 4 ساله با هدف پیشبینی میدانهای هواشناسی مرتبط و عدم موفقیت در پیشبینی بارندگی کل آموزش داده شدهاند. پس میتوان گفت پیشبینی آبوهوا بر اساس دادهها به تنهایی ممکن است برای پارامترهای هواشناسی خاص امکانپذیر باشد. ما بیشتر از مدل رگرسیون فرایند گاوسی برای توسعه یک سیستم پیشبینی آبوهوا مبتنی بر استراتژیهای یادگیری عمیق استفاده کردیم که از نظر محاسباتی ارزان است و مهارت مدل پیشبینی را بیشتر بهبود میبخشد. در نهایت روش مورد نظر عملکرد و دقتی برابر با 94 درصد دارد.
کلیدواژه: یادگیری عمیق، پیشبینی هوا، رگرسیون فرایند گاوسی، بارندگی
نام و نام خانوادگی:فاطمه رضوی حسین آبادی
عنوان پایان نامه: بررسي ب یوانفورما تیکي و بیاني آنزی مهای دخ یل در متابولیسم میتوکندری ایي استات در سلو لهای
کومولوس بیماران مبتلا به PCOS و افراد نرما ل
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی
چکیده:
سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری اندوکرین رایج در زنان است که بوسیل هی اصول روتردام مشخص میشود. در حدود 50% افراد مبتلا به این سندرم به تدریج اختلال عملکرد تولید مثل با اختلالات متابولیک همراه میشود . فولیکول ها واحدهای عملکردی اصلی در تخمدان میباشند که علاوه بر اووسیت شامل سلولهای گرانولوزا و سلو لهای تکا نیز میباشند. سلول های گرانولوزا به دو دسته سلول های کومولوس (CCs) و سلول های مورال تقسیم بندی می شوند و سلول های کومولوس نقش مهمی در حمایت تغذیهای از اووسیتهای در حال تکوین دارند . با توجه به اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته، سطح پیروات و استات به ترتیب در مایع فولیکولی افراد PCOS کاهش و افزایش مییابد و آنالیز دادههای High Troughput تغییر معنادار بیان ژنهای کد کننده آنزیمهای دخیل در متابولیسم میتوکندریایی استات ) ACSS1,ACLY,IDH1, PDHA1) را در CCs مبتلایان به PCOS در مقایسه با افراد غیرPCOS را نشان داد . هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان بیان ژنهای مذکور در سلول های گرانولوزای زنان مبتلا به PCOS و مقایسه آن با افراد نرمال میباشد. بدین منظور، پس از جمع آوری سلولهای کومولوس از دو گروه مذکور، استخراج RNA و سنتز CDNA انجام شد و با استفاده از qRT-PCR بیان ژن های مد نظر سنجیده شد .آنالیز داده های qRT-PCR نشان داد که بیان ژن های ACSS1 و ACLY در افراد PCOS افزایش و بیان ژن های IDH1 و PDHA1 در این افراد نسبت به افراد غیر PCOS کاهش داشت. بر مبنای این نتایج به نظر می رسد، در سلولهای کومولوس افراد PCOS، استیل کوا حاصل از فعالیت ACSS1 ، توسط ACLY از میتوکندری خارج شده و موجب تشدید سنتز کلسترول و اسیدهای چرب و در نتیجه سمیت لیپیدی میگردد. سمیت لیپیدی در نهایت موجب راه اندازی آبشار آپوپتوز در سلولهای کومولوس مبتلایان به PCOS میگردد .
کلیدواژه: سندروم تخمدان پلی کیستیک، متابولیسم میتوکندریایی استات، سلولهای کومولوس
نام و نام خانوادگی: حسین محمدی
عنوان پایان نامه: طراحی و ساخت درخت هوشمند خورشیدی
رشته تحصیلی: مهندسی برق گرایش کنترل ابزار
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر امید مرادی
چکیده:
درخت هوشمند خورشیدی یک فناوری نوآورانه است که ترکیبی از انرژی خورشیدی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و طراحی زیباشناسی است. این درختان میتوانند انرژی خورشیدی را برای تولید برق، روشنایی و سایر خدمات جمعآوری و ذخیره کنند. درختان هوشمند خورشیدی میتوانند مزایای زیادی برای محیطزیست و جامعه داشته باشند، از جمله کاهش آلودگی، بهبود کیفیت هوا و ایجاد اشتغال. این پایاننامه به بررسی درخت هوشمند خورشیدی بهعنوان یک فناوری نوآورانه در تولید انرژی تجدیدپذیر میپردازد. در این پایاننامه، ابتدا به بررسی تاریخچه، اصول عملکرد و مزایای درختان هوشمند خورشیدی پرداخته میشود. سپس، به ارائه پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد و افزایشپذیرش درختان هوشمند خورشیدی پرداخته میشود. برای شروع تحقیقات ابتدا نیاز به شناخت تمامی تجهیزات از جمله شناسایی أنواع و مزیت های آن سپس شبیه سازی و تشریح پروژه انجام گرفت ک هبا نرم افزار های کاربردی solid works و pvsyst انجام شده است سپس به صورت فیزیکی اقدام به ساخت نمونه ی کوچک شده ی پروژه در ابعاد 150 سانتی متر و دارای قابلیت هایی از پروژه اصلی و نگهداری شارژ در 5 روز متوالی ابری را دارد.اهداف اصلی این پروژه در اولیت ایجاد فرهنگ و باور به نیاز وضرورت انرژی های پاک و نو و استفاده بجا و بهینه از آن ها است و هدف فرعی پروژه زیبا سازی شهرو کشور عزیزمان ایران بوده است.با آرزوی هوای پاک و انرژی بیکران.
واژههاي كليدي: فتوولتائیک. ذخیره کننده. انرژی. ولتاژ. سلول خورشیدی
نام و نام خانوادگی:سمیه غفوری
عنوان پایان نامه: ساخت یک حامل بیانی سازگار جهت افزایش میزان تولید پروتئین نوترکیب فاکتور رشد شبه انسولین شماره 1 انسانی (hIGF-1) در باکتری E. coli
رشته تحصیلی:زیستشناسی گرایش بیوتکنولوژی میکروبی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما:دکتر کیانوش درمیانی
چکیده:
فاکتورهای رشد شبه انسولین (Insulin-like growth factors (IGFs)) پروتئینهایی با ساختار مشابه انسولین هستند که با نام سوماتومدین سی نیز شناخته میشوند و همراه با هورمون رشد (Growth hormone) به رشد طبیعی استخوان¬ها و بافت¬ها بدن کمک می کنند. IGFها علاوه بر نقشی که در تنظیم رشد جنین و نوزاد دارند در فرآیندهای متنوعی از جمله بهبود زخم، توسعه سیستم عصبی مرکزی و سایر بافتها، تنظیم متابولیسم پروتئین، کربوهیدرات، لیپید، محافظت عصبی نیز نقش دارند. کمبود این پروتئین رابطه مستقیمی با کوتاهی قد دارد. از سوی دیگر این هورمون ارتباط مستقیمی با نوروپاتی، سرطان و سکته مغزی دارد. امروزه باکتری گرم منفی E. coli به عنوان سلول میزبانی شناخته می شود که برای تولید سریع، بازده بالا و اقتصادی پروتئین¬های نوترکیب مورد استفاده قرار می¬گیرد. با این حال، تولید میزان بالای پروتئین¬های یوکاریوتی به شکل محلول و فعال زیستی در E. coli ممکن است به راحتی امکانپذیر نبوده و چالش برانگیز باشد. در این مطالعه روی بهینه¬سازی تولید باکتریایی این پروتئین با تمرکز بر افزایش تعداد کپی ژن هدف برای دستیابی به سطح بالای پروتئین IGF-1 انسانی کار شد. تعداد کپی توالی هدف میتواند بین یک تا چند صد عدد در سلول متغیر باشد. تعداد نسخههای بیشتر باعث افزایش اثر دوز ژنی شده، در نتیجه میتوان به بازده بالاتری در بیان پروتئین نوترکیب هدف دست یافت. در این طرح از حامل بیانی pET DUET.GST.TEV.TrxA.IGF1 که در طرح های قبلی ساخته شده بود، استفاده شد بطوریکه قطعه Ori و ژن مقاومت به آنتی بیوتیک آن تغییر داده شد. حامل بیانی جدید بدست آمده که pET DUET-TrxA.IGF1-Kana-P15Aori نامیده شد به سویه باکتریایی Shuffle که یک زیرگونه بیانی باکتری E. coli است و از قبل حاوی حامل pET DUET.GST.TEV.TrxA.IGF1 بود، ترانسفورم گردید. به این ترتیب تکثیر مستقل دو حامل بیانی سازگار با افزایش شمارگان نسخه کاست بیان کننده IGF-1 انسانی در زیرگونه Shuffle توانست میزان تولید این پروتئین به صورت محلول در باکتری E. coli به شکل معنی¬داری افزایش دهد. با این حال، بخشی از IGF-1 محلول تولید شده به صورت همجوش با برچسب انحلال TrxA باقی ماند که برای کامل کردن برش آن باید کاست بیانی Tev به ساختار حامل بیانی ساخته شده در این مطالعه اصافه شود. در مجموع، بکارگیری این روش منجر به افزایش قابل توجه میزان بازده تولید IGF-1 انسانی نوترکیب گردید که می¬تواند به تولید این پروتئین نوترکیب با صرفه اقتصادی بیشتری کمک کند.
کلیدواژه:پروتئین نوترکیب، IGF-1، E. coli، سویه Shuffle، شمارگان نسخه ژن، TrxA
نام و نام خانوادگی:آصفه محمدی
عنوان پایان نامه: نقش محافظت انجمادی دو دهنده آهسته (GYY4137) و سریع (NaHS) سولفید هیدروژن بر فراسنجه های عملکردی اسپرم و راندمان لقاح آزمایشگاهی در بز
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر مهدی حاجیان ،دکتر فرنوش جعفرپور
چکیده:
محافظت سرمایی اسپرم (انجماد اسپرم) یکی از تکنیک¬های معمول در تکنیک¬های کمک باروری هم برای حیوانات و هم برای انسان می¬باشد. با این حال، فرآیند انجماد اسپرم می¬تواند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو و آسیب به اسپرم شده و در نتیجه سبب کاهش فراسنجه های عملکردی اسپرم و قابلیت باروری آن ¬شود. با توجه به این موضوع و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی گاز سولفید هیدروژن (H2S)، در این مطالعه دو نوع اهداکننده گاز H2S شامل: NaHS، یک اهداکننده با سرعت رهایش سریع و GYY4137، یک اهداکننده با سرعت رهایش آهسته در طی انجماد اسپرم بز ارزیابی شد. در این مطالعه ابتدا غلظت بهینه هر دو اهداکننده در شرایط انکوباسیون در دمای 5/38 درجه سانتی گراد تعیین شد. نتایج نشان داد که غلظت¬های 5/1 و 3 میکرومولار NaHS و 15 و 30 میکرومولار GYY4137 فراسنجه های عملکردی مختلف اسپرم از جمله تحرک، زنده مانی، یکپارچگی غشاء و پراکسیداسیون لیپیدی و تولید گونههای اکسیژن فعال (ROS) را در طول انکوباسیون در دمای 5/38 درجه سانتیگراد بهبود بخشیدند (P< 0.05). پس از آن، اثرات غلظت بهینه NaHS و GYY4137 در طول انجماد بر فراسنجه های مختلف عملکردی اسپرم پس از ذوب ارزیابی شد. نتایج حاصل نشان داد که غلظت 5/1 میکرومولار NaHS و 15 میکرومولار GYY4137 فراسنجه های مختلف اسپرم از جمله تحرک اسپرم، زنده ماندن، یکپارچگی غشاء و کاهش آسیب DNA را در مقایسه با گروه کنترل منجمد-ذوب شده بهبود بخشید (P< 0.05). علاوه بر این غلظت 5/1 میکرومولار NaHS و 15 میکرومولار GYY4137 اکسایش-کاهش را در اسپرم¬های ذوب شده بهبود (P< 0.05)، پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش (P< 0.05) و پتانسیل غشای میتوکندری را در اسپرم ذوب شده بهبود بخشید (P< 0.05). در نهایت، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که غنی¬سازی محیط فریز با غلظت 5/1 میکرومولار NaHS و غلظت 15 میکرومولار GYY4137 نتایج لقاح آزمایشگاهی را از نظر نرخ بلاستوسیست و کیفیت بلاستوسیست ها افزایش داد.
درنهایت یافته های ما نشان داد که مکملسازی محیط فریز اسپرم با اهداکنندگان H2S، میتواند یک استراتژی امیدوارکننده برای بهبود میزان موفقیت روشهای ART و افزایش نتایج رشد قبل از لانهگزینی در فناوریهای کمک باروری باشد.
کلیدواژه:آنتی اکسیدان، انجماد، بز، GYY4137، لقاح آزمایشگاهی، NaHS، اسپرم
نام و نام خانوادگی:کیمیا رحیمیان
عنوان پایان نامه: ارزیابی اثرات تکثیری سلول های بنیادی مشتق از دندان بر روی سلول های اندوتلیال قرنیه موش صحرائی
رشته تحصیلی:زیست شناسی گرایش سلولی و مولکولی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما: دکتر فرشته کرمعلی،دکتر محمد حسین نصر اصفهانی
چکیده:
بیان مساله و هدف : قرنیه یک لایه شفاف در جلو و مرکز چشم محسوب شده که وظیفه آن هدایت نور و تشکیل تصویر بر روی شبکیه است. این وظیفه مهم نشان دهنده اهمیت این بخش از چشم میباشد و آسیب آن میتواند بسته به میزان ضایعه ایجاد شده سبب اختلالات بینایی .شود سلولهای اندوتلیال قرنیه (CECS) نقش مهمی در شفافیت و هومئوستازی قرنیه ایفا می.کنند از آنجائیکه این سلولها قابلیت تکثیر ،ندارند آسیبهای جدی به این ساختار سبب از بین رفتن آن شده و بینایی فرد تحت تأثیر قرار میگیرد تابحال مطالعات بسیاری بر روی ترمیم لایه اندوتلیال قرنیه متمرکز ،شده اما تحریک تکثیر لایه اندوتلیال به صورت کاربردی هنوز به صورت چالش باقی مانده بود مطالعات قبلی ما نشان داد که محیط مجاور شده (CM) سلولهای بنیادی آپکس پاپیلای دندان (SCAP) سبب تكثير سلولهای رنگدانه دار شبکیه شد در این ،مطالعه اثر این ترشحات بر تکثیر CECS در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
روش تحقیق :برای این منظور، ابتدا CECS از چشم موش صحرایی جدا شده و با توجه به روشهای کشت موجود در شرایط آزمایشگاهی کشت داده شد. سپس اثرات تکثیری CM حاصل از SCAP بر روی این سلولها مورد ارزیابی قرار گرفت ،همچنین بیان مارکرهای اختصاصی CECS در سطح RNA نیز ارزیابی شد.
نتایج:نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از CM سلولهای SCAP ، میتواند سبب تحریک تکثیر و مهاجرت CECs شود. همچنین مطالعه حاضر نشان داد که سلولهای تکثیر شده در حضور این ترشحات میتوانند پس از ایجاد تک لایه سلولی از فاز تکثیری خارج شده ماهیت اندوتلیالی خود را به دست آورده و مارکرهای اختصاصی خود( ZO-1,CD56/NCAM,Na/K ATPase )را بیان کنند.
بحث:نتایج حاصل از این مطالعه برای اولین بار اثرات ترمیمی ترشحات سلولهای SCAP را بر سلولهای اندوتلیال قرنیه ثابت کرد نتایج ما نشان داد که SCAP-CM نه تنها از طریق تنظیم چرخه سلولی سبب تحریک تکثیر CECs میشود. بلکه در حفظ این سلولها و بیان مارکرهای اختصاصی موثر در حفظ عملکرد این سلولها نیز نقش دارد. این مطالعه اطلاعات پایه ای جهت استفاده از ترشحات سلولهای SCAP در کشت CECS ارائه شده است. بر این اساس، با تمرکز بیشتر در این زمینه میتوان راهکارهای جدیدی برای استفاده از این ترشحات در مطالعات مهندسی بافت مرتبط با این سلولها و همچنین سلول درمانی برای اختلالات قرنیه در آینده ارائه
نمود.
کلیدواژه: سلولهای اندوتلیال ،قرنیه سلولهای بنیادی آپکس پاپیلای دندان ، تکثیر ،سلولی آسیب قرنیه، سلولهای
بنیادی محیط روئی پاپیلای دندان
نام و نام خانوادگی:Nasim Tale Dastjerdi
عنوان پایان نامه:
عنوان پایان نامه: The Effect of Explicit Instruction of Intercultural Elements in Developing Intercultural Communicative Competence among Iranian Advanced EFL Learners
رشته تحصیلی:آموزش زبان انگلیسی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد ناپیوسته
استاد راهنما : Dr. Alireza Najafi
چکیده:Internationalization has accentuated the importance of intercultural communicative competence (ICC) among language learners in higher education in the 21st century. Universities worldwide have begun to emphasis intercultural elements in language classrooms. The data were gathered from 29 male and 31 female advanced EFL learners with the same native language in the institute in Isfahan ,Iran, served as the study location .Quick oxford placement Test was used to examine the language level of participants and homogenize them. Then, Intercultural Communicative Competence Self Rating Scale (ICCSRS) was used to collect the requisite data about the intercultural communicative competence level of the participants before and after instruction that received them through a QR code file. The accompanying research therefore has two purposes :1) Evaluate the effectiveness of explicit instruction of intercultural elements on advanced EFL learners’ intercultural communicative competence.2) Assessment which type(s) of intercultural communicative competence boost(s) more with explicit instruction .The study concludes that knowledge of the target language’s culture positively affects advanced learners’ communicative competence and it has a significant effect on Discourse competence, Knowledge, Awareness ,Attitudes and Sociolinguistic competence, and it has no significant effect on Linguistic competence, Strategic competence and Skills. These result underscore the instructional impact on communicative competence, offering valuable insights for English language teachers, researchers, and learners…
کلیدواژه: Explicit Instruction, Intercultural Elements, Intercultural Communicative Competence, Intercultural Communication